Laborator analize medicale

Laboratorul de analize medicale al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii își desfășoară activitatea în trei locații:

1. Laboratorul Central, str. Crisan nr. 3-5 – este situat in incinta Clinicii Pediatrie II si efectueaza analize medicale în domeniile biochimie, hematologie, coagulare, imunologie, alergologie, citologie.

2. Laboratorul de microbiologie și parazitologie, str. Campeni nr. 2-4 – este situat in incinta Clinicii Pediatrie III si efectueaza analize medicale in domeniile microbiologie, parazitologie.

Laboratorul Central si Laboratorul de microbiologie și parazitologie sunt acreditate de către Asociaţia de Acreditare din România-RENAR din data de 23.09.2012, cu certificatul de acreditare nr. LM 762, având competenţe să efectueze analize medicale conform cerinţelor SR EN ISO 15189:2013. În cadrul Laboratorului Central se efectuează şi analizele medicale solicitate în serviciul de ambulator al spitalului.

3. Laboratorul de urgență, str. Motilor nr. 68 – este situat in incinta Clinicii Pediatrie I si efectueza analize medicale de urgenta în domeniile biochimie, hematologie, coagulare, imunologie.

Adresa

Str. Crișan, nr. 3-5

Contact

Telefoane

Sef Laborator: tel: 0264433587

Adrese de email

laborator@spitcocluj.ro

Şef departament

Biolog pr. Samasca Gabriel
Funcţie: Sef Sectie, Manager Tehnic

Doctor in Medicina
biolog principal
specializare: Introducere in managementul serviciilor de sanatate
masterat în specializarea Management si Afaceri
Editor sef: International Journal of Celiac Disease, World Journal of Immunology

Personal

 • Dr. Pop Viorica - Medic primar
  Specializare: Medicina de laborator
  Medic primar medicină de laborator
 • Dr. Bursasiu Sanda
  Medic primar medicină de laborator
 • Dr. Gal Anca
  Medic primar medicină de laborator
 • Dr. Mureşan Letiţia
  Medic primar medicină de laborator
 • Abrudan Carmen
  Chimist principal
 • Boboc Andreea
  Biolog principal, responsabil cu managementul calitatii
 • Cipcigan Dorina
  Chimist principal
 • Crişan Corina
  Chimist principal
 • Klein Gina
  Asistentă șefă
 • Manu Elena
  Chimist principal
 • Nierges Laura
  Chimist principal
 • Topan Anamaria
  Biolog

Program

PROGRAMARE pentru recoltare: L - V între orele: 12.00 - 14.00 la tel: 0264434546

Eliberare rezultate: L - V între orele: 12.00 - 14.00

Structură şi dotări

Aparatura cu care este dotat laboratorul este de ultimă generație, folosind metode moderne de măsurare a analitilor: hemogramele sunt efectuate prin metoda flow-citometrică completată cu cea colorimetrică; determinările de biochimie folosesc metoda spectrofotometrică iar determinările imunologice se bazează pe metode moderne de chemiluminiscență, ELISA și imunotubidimetrie. Determinări de coagulare se fac prin metode optice, folosind aparatură automată. Sectorul de microbiologie a fost dotat recent cu un aparat automat de identificare a germenilor și de efectuare a antibiogramelor, ceea ce a îmbunătățit viteza de raportare a rezultatelor și exactitatea lor.
Asigurarea calității rezultatelor este realizată prin controalele interne care se efectuează zilnic și prin participarea la scheme externe de control de calitate.
Laboratorul este integrat în rețeaua informatică a Spitalului, evidențele, preluarea datelor și furnizarea rezultatelor, făcându-se în sistem electronic.

 

Lista analize efectuate in laborator

Manual de recoltare a probelor de laborator

Fluturasi de informare privind recoltarea probelor